Monday, February 21, 2011

Projek Hujung Minggu 20/02/2011

Tempat Sampah Depan Rumah
Setelah mendiami rumah ini selama 8 tahun...ramai dikalangan jiran-jiran aku dah cabut sangkar sampah ini dan jual kat keling botol...cuma rumah aku dan beberapa jiran sahaja yang masih setia menggunakan khidmat sangkar ini...hua..hua..hua.

Tong sampah kat depan rumah aku - usia tong sampah ini pun
sebaya dengan usia rumah - tahan betul.

Ini sangkar tong sampah yang asal - simple giler
Kini sudah tiba masa aku touch-up @ make-up sikit tempat sampah ni...jemu jugak tengok ...nak buat macam mana ekk...oky idea sudah mari...
mula - mula aku dapatkan 2 roll gegelung aluminium ( aku ambil lebihan aluminium pendakap policarbonat)


2 saiz gegelung Aluminium
 Kemudian aku dapatkan kayu pallet katil lama kat belakang rumah...dan peralatan pertukangan yang bersesuaian seperti jig saw, paku/skru, alat rebet , hand drill (penebuk lubang skru) dan cat coklat.

Maka hasilnya seperti berikut :-



Cantikan hasilnya.....maka sangkar atau tempat tong sampah
kat rumah aku sudah ku make over.....hua..hua..hua.

Penat memang penat ..tapi kalau nakkan hasil terbaik kerja ni
mestilah kena teliti dan mesti sabar lagi pun bahan- bahan yang digunakan adalah dari bahan terpakai ..jadi kita perlu kretif sikit semasa memasang kayu-kayu tersebut - lihat pada permukaan kayu yang cantik letakkan didepan.

Satu lagi ...oleh kerana ini kayu terpakai..jangan lupa cat...nanti tak cantik pulak...







Untuk kerja cat ini aku gunakan cat spry jer...memandangkan harganya murah maklumlah hujung-hujung bulan ni..tengok kos yang paling kecil dan boleh berikan hasil yang baik..satu lagi cat jenis spry ni cepat kering dan sangat mudah di kelolakan...

Akhirnya ..beginilah rupa tempat tong sampah yang baru....ku hadiahkan khas buat
isteri tersayang ku....muahhhh





SEKIAN - diy hujung minggu ku.......

5 comments:

  1. Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. nice..i like!
    mmg kreatif betul..

    ReplyDelete
  3. biaser2 jer..idea cik puan nih ...kita implimen kan jer..kongsi idea

    ReplyDelete