Wednesday, February 23, 2011

Kolam Ikan - Filter in progress

Filter Section

Ini adalah valve utama dari kolam ke filter - paip berukuran 3 inci

Layout - pvc piping for drain bottom filter section - cakap melayunyer
paip untuk tujuan pengeringan filter pertama ,kedua dan ketiga...filter
ke2 dan ke3 aku satukan - jimat sikit...hihihi

Untuk corong ini aku mofied dari reducer 2 inci  - aku potong supaya
corong dia pendek dan cantik sikit bentuknyer....


paip ni setelah di 'layout' kan ...aku tanam dalam filter ni menggunakan simen
sebelum tu tutupkan dulu corong tu supaya simen tak masuk.

Setelah itu aku buat sekatan dalam fiter tersebut kepada 4 bahagian
sebenarnya ...bahagian 3 belum siap lagi sebb sekatan diatas...

3 comments:

  1. Salam bro, say nak bagi pendapat boleh? Setiap filter tu dindingnya saya rasa rendah sgt. kedua, piping utk ke filter tu rasanya kecil sgt dan flow nya tidak efisyen kerana kotoran akan mendak dan air dari filter 1 akan melalui (dari bawah)reducer tu. maknanya dia bawak skali kotoran ke filter 2.

    Maaf ganggu projek tuan, saya cuma nak bagi pandangan, takut ada masalah kemudian hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. w,salam bro...pendapat dari rakan blog amat saya alukan demi mendapat hasil terbaik dan memuaskan...sebarang pandangan atau cadangan dari tuan akan saya akan guna pakai dalam kerja kolam saya nih...insyaallahh

    ReplyDelete